About Me

Monday, May 23, 2011

sudah lama hamba tak mengupdate ini blog

ucap salam diberikan kepada semua pembaca dan blogger2 yg  dihormati dan dirahmati sekalian. setelah sekian lama saya tidak menggalakkan diri saya utk mengupdate segala aktiviti saya di laman blog saya ini. pada hari ini dan waktu ini saya ingin memberanikan diri saya pun utk mengepost sesuatu yg membosankan anda (ckp tak betoi) . saya bukanlah seorang pencerita yg bagus tetapi saya akan cuba membaguskan diri saya pun.


semenjak bekerjaya ni hambo dop sempat nok update nate sumo ni. biasolah hambo sibuk kijo nok caqi pitih. hahahaha penat aih kecek kelate ni. ehehe aku dok kerja la ni. balik pun dah lewat idea pun dah tadak. kadang ada masa free pun aku bkn update sgt blog ni. dulu boleh dok tehegey update. laa jd segan. bkn tadak cerita nak diceritain tp segan phm segan ? haha. 

aku rasa segan nak belajaq la ni. aku mcm nak rilek dulu kot buat masa sekarang. nnti bila aku dah ready baqu aku nak smbung belajaq lain. nak leklu
tudia baguih pnya tp aku bkn mcm ni hehe aku mcm hat ataih tu *peqasan


haaa nak gosip nak gosip. pasaipa ada orang tu dok show off sgt taktau. naik menyampah bak hang. mcm haram pon ada dok buat peqangai budak2 sgt. dahla perampas dok buat best. menyesai kenai hang. (buat muka menyampah *macam pompuan) dahla suka baut dasyat pastu suka buat pala kaki clubing boleh. dahla galak muka ja nmpak baik. baik hat muka jahat baik lg daqi hang haha. orang selalu ckp tak kenai maka tak cinta dah kenai mcm barua. the best word to describes u ! ttengok mcm diam tp perangai kalah semetanman hahaha. hang licik ohh, memang dahsyiat ah hang. solute ah hang minah haha.
meluat ah cerita pasai hang. hang bukan best pon haha. 

kepada membe2 yg nak masuk u bg intake pertama ni gooodluck yahhh kawan2. belajaq elok2 jgn main2 sgt haha. aku pon taktau nak cerita apa lg dah so bye


Tuesday, May 3, 2011

syok

haha hmpa tau dak ada oqang mntak kebenaran aku utk masukan gmbaq aku dlm tmblr dia. syok syok ! yeah yeah yeahssss. tobat pulun aku ni haha. na na na na la la la la (syok)


Monday, April 25, 2011

come on la achet

jangan la jadi barua sangat dengan pompuan tu achet. aku sedih tengok hang. hang tu abg aku, kalau hang sedih aku sedih. sumpah aku sedih tengok hang jadi macam ni. aku tau hang sayang dia tp dia layan hang mcm hang tu binatang. aku rasa mcm nak pijak ja muka pompuan tu. sapa ja yg sakitkan hati hang dia tu memang musuh aku. aku ada tahap kesabaran gak achet. hang jangan biaq sangat orang layan hang mcm tu. jangan dok gila sangatla kat dia. dia dah takmau kat hang. bukan dia ja pompuan yg dok ada. belambak lg kat luar sana. dah tadak guna hang dok tereyak pasai dia. tengok dia dok melayan hang kasaq sangat kot, kalau aku tinggai dah aih. jgn dok jd kerbau dicucuk hidung sgtla, buat malu orang laki jaa. sudah sudah la dok mengharap sgt kat pompuan tu. jangan dok biaq orang perbodohkan hang. sekali diperbodohkan cukup la. jdikan la ia sebagai satu pengajaran buat hang achet jgn dah diperbodohkan lagi dok tehegeh hegeh nak kat dia lg. COME ON LA ACHET ! sedarla kau dari khayalan. jgn biar diri kita berada dibawah tapak pemerintahan kaum wanita. sedarlah wahai achet. jgn biar diri kita dipijak pijak, dimaki dan dicaci. hang suka ka dia dok maki hang dia dok kata kat hang macam macam ? hang gila ka achet ? jgn jd bodoh boleh dak ? jgn tunjuk kebodohan kita. maruah kita achet. dimaki depan khalayak ramai ! suka ka ? kena maki dlm fb. semua orang boleh tengok okay ! ishhh sabo je lah amet. dah achet dah, lepaih ni hang jgn buat dah laa. tolong lupakn la pompuan tu. pleaseeeeee

Sunday, February 20, 2011

apa akan jadi sebentar lg ?

rasa rasa apa akan jd ? takut bak hang. jd takleh nak duduk dah ni sbb qeja pikiaq pasai result jaa. tinggai beberapa jam saja lg utk aku tau apa nasib aku dan masa depan aku. aku redha ja dengan keputusan yg aku dpt sbb tu takdir aku. aku cuma mmpu berharap agar keputusan aku baik supaya aku dpt meneruskan pengajian aku ke ipta dan itu juga dpt membanggakan kedua ibu bapa aku. aku juga dpt membantu mereka di hari hari yg akan datang. doakan aku ya kawan kawan semua supaya aku berjaya agar masa hadapan ku tidak punah begitu saja (ayat nak baku ja hahahaha)

Friday, February 18, 2011

result

mati aku result haqi isnin ni. taktau nak dpt apa hahahaha. jgn sapa tanya aku dpt apa haqi isnin ni haha. ketaq tadak dah ni. igtkan bulan 3, sebelum sebelum ni result keluaq bulan 3 tp taun ni awai pulak. dah buat buat dah, kalau dpt hat tu hat tu ja laa.

kalau dapat elok msti aku qenyeh mcm ni

kalau dapat teruk ada muka aku nak jd mcm budak ni ? haha

doakan aku ya kawan kawan

Wednesday, February 2, 2011

double hypocrites

double hypocrite - ia bermaksud munafik berganda. bkn sekadar munafik tetapi lebih dari munafik. munafik berganda ni ada pada org yg CAKAP PANDAI terlebih (org suka bajet). ia juga boleh ditafsirkan kepada org yg suka bercakap depan cermin. ada paham ? haha ada pantulan disini yaa. seperti berkata dulang paku serpih mengata org dia yg lebih. ckp tak suka org hipokrit while she/he is. this disease only in children less mature cause they cannot distinguish which one is good and the bad. they may still kanyiaq kot so let them be lah. Let them think for themselves and grown with their own survival. baru nak boleh tengok dunia luar la tu so sedikit culture shock hahahahahahaha. 

this is about my ' kawan '

1 lagi aku paling tak suka orang yg suka sembang dasyat haha. sembang pumpang pumpang pokok pun tumbang hahahaha. tayah dasyat sangatla kawan, kita hebat mana sgt ? kalau dasyat buat org kagum takpa ni dasyat buat org meluat hahaha. what the fish betoi la kawan. sure all the words you said It was just a mere trick. The promises that you gave were not implemented pun. satu pon tak penah hang tunaikan kan kawan ? ckp ja lebih. ia ia mcm boleh. so sorry la kawan, tawaq hati pnya kawan mcm hang dulu hahaha. aku bukan nak hasut sapa sapa laa. better watch out la dengan kawan aku ni. sebelum hang jd pemangsa baik hang jd mangsa dulu *awang (membe aku kat london) selalu berpesan. igtlah wahai kawan ku. mungkin dia perlukan perhatian kan ? kesiannya dia kesiannya dia ihhh. tkpala la kena tang pala aku nanti kena tang pala hang pulak kawan. tak payah risau laaa, belajaq sama jd mangsa. satu jaa jgn sembang dasyat sgt aku meluat hahaha. aku pon kawan jugak dengan budak budak  buaih pa semua tp tadakla lepa sembang dasyat macam hang. baqu sikit dah gebang deraih. GO TO HELL LA KAWAN hahaha. dahla jgn dasyat sgt tau ? takleh belah aku


pesanan buat manusia yg suka sembang dasyat dan suka hipokrit. tiada bersangkutan antara yg hidup atau yg telah mati dan yg terasa ambekla buat pedoman. ini mesej sebenarnya hanya luahan hati aku

Sunday, January 30, 2011

malu tapi mahu

kenapa aku malu sangat ? malu nak terus terang. aku takleh nak terus terang sebenaqnya. aku malu dan takut huahuahua. aku msti berterus terang gak one day. insyaallah perlahan lahan berkayuh msti smpai gak (tersirat). jgn kalut, kalut teraboq nnti hahaha. aku kena dpt apa yg ada dlm pala otak aku la ni sbb 'IANYA' dpt melupakan aku daqi berfikir bnda yg dah usang dan tarikh luput hahahaha. jika difikirkan bnda yg dah out of date ianya menyakitkan hati dan meluat untuk ditatap kembali haha. i have my own target, so u dont have to keep bla bla and bla to me. aku suka tengok dia tktau pasaipa ihhh geram. aww aww <3 <3 hahaha mcm pondan.

tersirat dan tersurat 

Wednesday, January 19, 2011

she is like a hornbill, and i like a sparrow


I knew it was too weird for me to state that I have fallen in love with your beauty, your personality and your wisdom. but who am I to get love from you and I am not worthy to you. I was too small for you, and I was too different from you. maybe we do not deserve to be together. You like a fairy and I like the small leaves in the street. is so different between us. I can see the elegance in your eyes, and it shines like a pearl that blooms in the sea. maybe it is just a dream fantasy that would never appear in my life. I hope you will show up in my life and made me a happy life someday. and today I just hope someday you'll really have in my life to be with me.

it was just a dream and maybe it will never happen


MOOD - like, but shy hehe

Sunday, January 16, 2011

referee biased ! bongok haa hahaha

MU sekadar seri 0-0 ja dgn tottenham hotspur semalam. tak boleh attack lgsung gawang gol tottenham. goal keaper dia tadak pun tkpaa adoi karut laa MU. awat yg hang resah pasaipa amet ? msti ar resah sbb I AM A BIG FAN OF MANCHESTER UNITED hahahaha. dlm family aku ada 4 org laki. tolak abg aku yg sulung ja fan liverFOOL hahahahaha yg lg 3 peminat MU haaa. ayah aku, abg aku yg nambot 2 dgn aku fan of MANCHESTER UNITED. daqi dulu lg, tak penah ada rasa minat nak tukaq ke team lain haaa hahaha walaupun MU tak dpt piala. setia ni haa setiaa hahaha. 
 wayne rooney nmpak penat ja main. tadak CR dia pun main kureng sikit laa. tkpa javier hernandez ada kan ?
ryan giggs pon dah tak mcm dulu. zmn kegemilangan dia dah hmpir berakhir. tp ada time dia, dia baguihh. tp semalam sedikit tidak mnjadi laa dia main.
 game dah nak habeh baru alex ferguson nak tehegeh hegeh nak bawak javier hernandez masuk. yg awai awai takmau bg masuk. bongoks sunggus haha
awatla gareth bale ni baguih sgt taktau ? haram sunggus. kalau MU beli dia msti heaven ahhh haha. tp aku tk puaih hati gak ar kat referee. biased gilaa referee haram betoi. tuih tuih tuih haha


tkpaa amet jgn risau, walaupun MU seri tp MU kurang 2 perlawanan dan MU maseh lg ditangga teratas ligaaa. point sama dengan Man city. lepas ni MU akan berentap dengan chealSHIT (chealsea) pulak. lepas tu dgn blackpool kot kalau tk silap. dengan chealSHIT mntak mntakla menang haaa. :)

Monday, January 3, 2011

new resolutions for 2011

looking for something new to forget the past
my resolution
  1. first of all i want to be a more strict
  2. i dont want to be a straight girder
  3. not easily trust outsider
  4. SINGLE insyaAllah
  5. would fight back if someone were shout at me
  6. would fight back if someone is cursing me
  7. become a better person
  8. plenty english speaking sbb english aku teraboq
  9. learn to appreciate people
  10. to be a quiet person insyaAllah
my target
  1. collect money to buy electronic guitar(gibson angus young sg lg baguih kalo boleh haha)
  2. collect money to buy more gadget
  3. performing gig in ipoh, rock the world or anywhere(angan angan gila)
  4. buying new clothes
  5. room decoration(bg nampak mcm bilik org muda sikit)
  6. to raise the weight
ada banyak lg sebenaqnya tp malas nak cerita. taun depan pulak la noh? byeeee

Friday, December 31, 2010

say no to revenge

revenge? no no no. let be gone be bygone lah. tak payah dok revenge revenge, buat apa kan aku nak berRevenge revenge. i do not want to bear a grudge. aku tak salahkan dia pun lah bnda ni nak jd, dahlah tayah panjang panjangkan cerita. bye

Thursday, December 30, 2010

one gigs best

25hb december hari yg sgt memenatkan tp best haha. okay mula dari awai la noh? pada pg tu aku dgn sapuan tidoq pukoi 5stengah sbb ralit sembang(begosip caqa laki). naim hentam tidoq dah sbb takut letih nak drive. dahtu bangun pulak pukoi 7 then besiap siap pastu pukoi 8 betolak keluaq. pastu call yg lain lain "da mana?" dibalas "tengah besiap" okay kami pon pi makan dulu kat nashmir. pekena roti canai pa semua pastu baqu betolak dlm pukoi 10.30 gakla. bajet betolak pukoi 9 smpai pukoi 11 tp dah betolak lmbat so smpai pon lmbat la. dah smpai penang pastu ambek fery, dok begambaq pa semua pastu tiba2 pakcik tu habaq fery rosak. nahai kena tukaq fery lain pulak. dahla lambat dah, takdan nak sound check lg. sampai sampai dah kena main teruih takdan nak rehat pa dah. okay sampai sampai pasang teruih main hahaha. dah tu pasang pasang takmau bunyi sbb cable kot rosak paihtu crew sorang pon takmai tolong naseb ada band excuse me mai jengok juga. kepada excuse me band thanks yaww. di bawah ni ada la sikit tatapan sbb aku malaih nak rendang panjang panjang lg dah

ni la band yg aku suruh ampa caqi sndiri haqitu haha
hahaha
sound check sound check
snap jgn tak snap
fiuhh penat
haha adek kena soal jawab

EXCUSE ME band


excuse me best. grunge piauwww

199x band




lepa ni la RANCID malaysia. lepa ni best kot, main punk ska then music dia memang sedap sgt.

MIGRAIN band
teh migrain


lagu slow semua pakat lambai tangan smbil petik lighter hahaha
jan pakmen haha
crowd surf weh
begambar dulu weh hahaha (blur)
lepaih migrain rehat seketika so kami keluaq dulu pi makan pa semua. pekena nasi kandaq kat kedai mamak ni sampai naik sengkak perut. makan pon tak habeh sbb banyak sgt hahaa. lepas mkn sambung balik, masuk masuk green love yg perform tp kami terlepas band hurly burly ar. rugi rugi rugi.

GREEN LOVE band
siap dengan violin lg tu yg best



DISH band




DISH best. lagu yg unik dan sedap didengar

HSDD band sebagai tuan rumah menutup tirai satu gigs
instrument lebih. drum ditambah
sambil menyanyi katok drum
semua pakat dok headbanging habeh.

HSDD music dia best tp lagu dia nyanyi semua dlm bhasa cina tu yg takleh pi. tua tua pon layan metal lg memang steady ar haha.

GOOGBYE SOUNDMAKER
nantikan satu perpuluhan dua gigs pulak. kalau ada rezeki kami, insyaallah lepa panggel lg
hehehe bye